Over Abulfadl

In juli 2004 vertrok ik naar Medina om pas in juli 2017 weer terug te keren. In deze periode heb ik mijn taaldiploma, bachelor en master behaald. En nog belangrijker dan al die diploma’s is dat ik terug ben gekeerd met een liefde voor de islamitische kennis en Arabische taal.

Het verhaal

Ik ben de afgelopen jaren regelmatig door vrienden benaderd om hen de Arabische taal te onderwijzen. Maar ik had hier nooit de tijd en energie voor wegens een intensieve studie aan de universiteit van Medina. Na het afstuderen en mijn terugkeer naar Nederland in juni 2018, kreeg ik nogmaals herhaaldelijk het verzoek om de Arabische taal te onderwijzen.

Wat mij opviel is dat veel van hen al meerdere pogingen hadden gewaagd om de Arabische taal te leren, maar zonder noemenswaardig resultaat. En al snel kwam ik tot de conclusie waarom.

Hier ontstond de ambitie om een methode te ontwikkelen die wel werkt. Een methode gebaseerd op maanden onderzoek in combinatie met mijn eigen ervaringen. Dit heeft geresulteerd in de Arabico methode. 

Onze Missie

De Arabische taal is meer dan alleen een middel om te communiceren voor de moslim. Het is een stukje identiteit.

Het opzetten van Arabico heeft daarom niet enkel als doel en missie om de Arabische taal te onderwijzen, maar juist om de moslim te binden aan zijn geschiedenis en identiteit. En om het besef van het grote belang van de Arabische taal op te doen leven. In de hoop dat dit weer door zal worden gegeven aan de komende generaties. 

Hulp nodig?