Zo leer je het Arabisch Alfabet het best!

arabische letter

Het Arabisch alfabet bestaat uit 28 letters. De beste manier om deze Arabische letters te leren is door een methode gebaseerd op nazeggen en herkennen.

Je hebt dus een docent nodig die voorleest waarna jij deze nadoet en hij of zij jou corrigeert op je uitspraak. Dit blijf je herhalen totdat je de letters hebt gememoriseerd met de juiste uitspraak.

Het wordt afgeraden om zelf te proberen het Arabisch Alfabet te leren, omdat de kans bestaat dat de uitspraak niet correct zal zijn. Er zijn een aantal Arabische letters die een hele andere uitspraak hebben dan we als Nederlands-sprekenden gewend zijn.

Beste Methode

Verreweg de beste methode om het Arabisch Alfabet te leren om vervolgens verder te gaan met het Arabisch leren lezen heet ‘Alqaaídah an Nooraniyah.

Het verbaast ons hoe weinig mensen deze methode in Nederland gebruiken.

Arabisch Alfabet App

De uitgevers van ‘Alqaaídah an Nooraniyah hebben hun methode sinds een tijdje ook in App vorm uitgebracht. De lite versie van de App is gratis te downloaden. De volledige versie kost 5,99.

Wij raden je aan om in het begin genoegen te nemen met de lite versie. Deze kan je downloaden voor de Iphone of Android. Je kunt dan alvast oefenen met het Arabisch Alfabet.

Wanneer je serieus aan de slag wilt met het leren lezen, wat super makkelijk is, kun je de volledige versie downloaden van de app. Je hebt dan iemand nodig die verstand heeft van Alqaaídah an Nooraniyah om je te onderwijzen.

Je kunt je ook aanmelden voor ons top programma genaamd Arabico Boost. De naam zegt het al; je geeft jouw Arabisch de boost die het nodig heeft 

Je krijgt dan van een ervaren leraar (of lerares voor zusters) les. De lessen zijn simpel te volgen via jouw smartphone en na 6 lessen ben je in staat om woordjes Arabisch te lezen.

 

Slechts 5 lessen en je kan in sha Allah Arabisch Lezen

Arabico

 

Misschien ook interessant…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig?