Van Deze Man kan je als Moslim Veel Arabisch Leren

Met een belangrijke bonustip aan het einde

Voordat je start met het leren van een taal moet je je afvragen waarvoor je de taal leert. Iemand die Arabisch wil leren om zaken te doen in het midden oosten kan je niet vergelijken met iemand die Arabisch wil leren om islamitische bronnen te begrijpen. De laatste moet zich focussen op content waar veel islamitische terminologie in voorkomt.

En deze islamitische terminologie komt het meest voor in de Koran, Hadieth en islamitische kennis die is nagelaten door onze geleerden. Want deze kennis is gebaseerd op de Koran en Hadieth en refereert hier vaak naar.

Koran

Een goede manier om veel Arabische woordjes te leren is het luisteren naar de Koran en tegelijkertijd mee te lezen met de vertaling. En op die manier woordjes proberen te herkennen.

Aan te raden is om dan naar hoofdstukken van de Koran te luisteren met lange verzen, en dat zijn de hoofdstukken die vanaf soerah al-Baqarah beginnen en dus niet vanaf soerah an-Naas.

De hoofdstukken vanaf soerah an-Naas zijn heel beknopt en krachtig waardoor het moeilijker voor de beginneling kan zijn om woorden te herkennen.

Shaych Abderazzak al Badr

De islamitische lezingen & teksten van onze geleerden zijn ook een goede bron om bekend te worden met de islamitische terminologie. Het mooiste is wanneer je zowel de audio & tekst tegelijk kunt bestuderen. Zodat je bezig bent met en begrijpend luisteren en begrijpend lezen.

Ik heb Alhamdolilah een zeer geschikte website daarvoor gevonden. Het is een die ik mijn studenten vaak aanraad en waarover ik positieve feedback ontvang. Het is de website van de edele geleerde Shaych Abderazzaaq al-Badr.

De shaych zal wel bekend zijn bij de meeste lezers. Het is een van mijn favoriete geleerden gedurende mijn studie in Medina. Hier kun je een korte biografie van de shaych vinden.

Het bekend worden met de Arabisch Islamitische woorden via zijn lezingen heeft een aantal voordelen:

  • Veel materiaal online met transcriptie
  • Spreekt rustig en duidelijk
  • Betrouwbaar
  • Profijtvol

Website Shaych

Je bezoekt de website van de shaych via deze link https://al-badr.net/sub/221

Je komt dan direct op de sectie van de website terecht met korte lezingen en bijbehorende transcriptie.

Nadat je een lezing hebt uitgekozen (kan een willekeurige zijn), klik je op play. Mijn advies voordat je een lezing wil bestuderen, is dat je eerst kijkt of de audio van goede kwaliteit is. Sommige audio’s zijn wat ouder en van minder goede kwaliteit.

Als je op play drukt zie je het volgende scherm

Je hebt dan de optie om de transcriptie te downloaden en om het audiobestand als mp3 te downloaden. Je kunt de audio ook direct afspelen. Het is aan te raden om de transcriptie uit te printen.

Studeermethode

Mijn advies is om eerst de audio te beluisteren. Deze is als mp3 op je telefoon te downloaden en je kunt deze waar je maar wil afspelen. Er zijn genoeg ‘dooie’ momenten op een dag die je tot leven kunt brengen met het luisteren naar Arabische lezingen. Zoals de vele momenten die je alleen in de auto doorbrengt van A naar B.

Na het beluisteren van de audio doe je dit nogmaals maar dan met de uitgeprinte transcriptie erbij. De woorden die regelmatig terugkomen, en waarvan je denkt: ‘ben benieuwd wat dit woordje betekent’ onderstreep je en probeer je op te zoeken.

Vervolgens beluister je de audio nogmaals en als het goed is heb je de audio nu iets beter kunnen volgen. In het begin lijkt het lastig, maar je moet doorzetten.

Youtube is een bron voor Arabisch

Weet Dat Alles in de Handen van Allah is

Youtube is boordevol met lezingen van shaych Abderazzaq al Badr. Zoals de korte lezing hierboven. Wanneer je op Youtube bent, en dat ben je regelmatig, luister dan naar zijn lezingen en maak er jouw gewoonte van. Probeer als beginneling enkel naar zijn lezingen te luisteren zodat je die steeds beter gaat begrijpen.

Bonustip

Ik kwam een kanaal op Youtube tegen dat lezingen van geleerden upload, waaronder de lezingen van onze shaych. Dit is een afspeellijst met maar liefst 15 zeer interessante video’s over de reis naar Allah en het Hiernamaals, met ondertiteling! Beluister ze allemaal!

Als je denkt dat dit niveau van zelfstandig studeren iets te hoog gegrepen is, dan kun je altijd een gratis adviesgesprek met ons inplannen voor een gepast studieadvies.

PS: Er zijn genoeg broeders en zusters zoals jij die strijden om Arabisch te leren. Vond je dit artikel nuttig, wees dan vrijgevig genoeg om het even te delen. ”Niemand van jullie gelooft totdat hij datgene wat hij voor zichzelf wenst ook voor zijn broeder (of zuster) wenst.” Baareke Allaaho fiek

Misschien ook interessant…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig?